Топлоцентрала блог
ТЕРМОДИНАМИКА
5-минути със/ Стефани Ханджийска
0:00
-8:36
5-минути със/ Стефани Ханджийска

♀️“На мен ми се иска да поставим жената в центъра… и да помислим какви шансове даваме на жените днес” - Стефани Ханджийска. В Топлоцентрала обичаме трансформацията и актуализацията на миналото в ново настояще - в природата ни е ;)

💃🏻🎞️ Заедно с български артистичен екип и международни танцьори, хореографът Стефани Ханджийска създава танцов филм и танцов пърформанс "Жената, която уши знамето", посветен на силни жени от българската история, техните постижения и възможностите за жените днес.

🎟️ Билети за премиерата на “Жената, която уши знамето”26 ЮНИ!

♨️ В епизода ще научите интересни исторически факти за българските жени и вдъхновенията на хореографа. Прочетете още за прекрасния артистичен екип на “Жената, която уши знамето” в сайта на Топлоцентрала. Следете ни и във Facebook & Instagram.

Проектът, продуциран от фондация “Човек с шапка”, се създава по време на резидентната програма на Studio Wayne McGregor в Лондон. 💛

0 Comments
Топлоцентрала блог

ТЕРМОДИНАМИКА

🤍 Термодинамика е подкаст проследяващ събитията на Регионалния център за съвременни изкуства Топлоцентрала. Сближете се със съвременната сцена на българско и чуждестранно изкуство. Не забравяйте, че вие като публика сте важна част от развитието на културата. Абонирайте се и бъдете информирани!